Szellőző alátétszőnyegek

SZELLŐZŐ ALÁTÉTSZŐNYEGEK

 

RHEINZINK VAPOZINC, AIR-Z

Szellőző alátétrétegeket, mint például a RHEINZINK VAPOZINC  vagy AIR-Z, már több mint 15 éve használják. Az elválasztó rétegek legfontosabb előnye, hogy a makro-szálas szerkezetüknek köszönhetően lehetővé teszik a lemez és a deszkaaljzat közé bekerült (lecsapódott) nedvesség tökéletes kiszellőzését. A tervezési és pályázati szakaszban a RHEINZINK korcolt rendszerekre vonatkozó alátétréteget az éppen aktuális projektre igazítva kell meghatározni. Figyelembe kell venni a kivitelezés helyszínét, az ott éppen aktuális időjárást és az építési folyamatot.

Dörken Delta Trela, Trela Plusz

Strukturált távtartó, páraáteresztő alátétfólia, dombornyomott kócpaplannal kasírozva. Korcolt síklemez fedések alátét szőnyege.

  • A Delta Trela egy páraáteresztő alátétfedésből és egy erre kasírozott 8mm magas kócpaplanból áll
  • Bármely fém alapanyagú tető- és homlokzatfedő anyaghoz felhasználható
  • Biztosítja a lemezfedés alatt keletkező kondenzvíz folyamatos elvezetését

Tegola K-Roof C10

3 dimenziós, folytonos szálú, polipropilénből készült matrac vízelvezető, lélegző fóliával kasírozva. Különleges eszközök nélkül beépíthető. Tűzálló, ellenáll az UV-sugárzásnak, a melegnek és a hidegnek, hosszú ideig megőrzi jó tulajdonágait. A széleken lévő bitumenes sáv az átlapolásoknál a tökéletes vízzárást biztosítja (C10 B típus). Alkalmazható fémtetők, fazsindelyek és nádfedeles tetők kivitelezésénél.

BauderTOP TS 40

Diffúziózárt, aljzaton fekvő bitumenes alátéthéjazat. Fektetése deszkaborításra. Az aljzaton fekvő alátéthéjazati lemez kiegészítő védelmi funkciót lát el a cserép, pala, zsindely és fém tetőhéjalás alatt. Tulajdonságaitól függően beépíthető a szarufák és/vagy a deszkázat, illetve a hőszigetelés fölé

JUTA LÉLEGZŐ 132

A JUTA Lélegző 132 háromrétegű tetőfólia , vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat.Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra is fektethető. A fóliát a szarufákra ellen léccel kell biztosítani , melyek mérete min. 5×5 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között.

szellőző alátét szőnyeg