Lindab szendvicspanelek

Lindab Szendvicspanelek

Az ipari, kereskedelmi épületek egyre népszerűbb tető- és falburkolati anyaga a kétrétegű bevonatos acél fegyverzet között hőszigetelő maggal (poliuretánhab vagy kőzetgyapot) rendelkező előregyártott szendvicspanel.
A Lindab Coverline önhordó, hőszigetelt szendvicspanelekkel rövid idő alatt nagy tetőfelületek burkolata kivitelezhető egy rétegben, gazdaságosan. A Lindab által forgalmazott szendvicspanelek ipari jellegű, acél, valamint vasbeton vázszerkezetű épületek külső és belső falainak, illetve tetőinek térelhatárolására szolgálnak.
A különböző típusú, vastagságú és színű panelek választéka lehetővé teszi az optimális választást az esztétikai, funkcionális és műszaki követelményeknek (teherbírás, hőszigetelő képesség, tűzállóság) megfelelően.  A változatos megrendelői igényeknek megfelelően a paneleket igen széles termékskálán kínáljukA panelek belső hőszigetelő anyaga igény szerint kétfajta lehet, a panelek zártcellás PUR-hab vagy nagyobb fajsúlyú kőzetgyapot töltettel készülnek.Az acél fegyverzet statikailag meghatározott vastagsággal és az igényeknek megfelelő színű bevonattal ellátva áll az építtetők rendelkezésére. A szállítás közbeni mechanikai sérülések elkerülése miatt öntapadó fóliával biztosítjuk a kívánt védelmet.

Tűzállóság

Éghetőség szempontjából a Lindab szendvicspanelek gyakorlatban leginkább használatos poliuretán (PUR) töltetű panelok „B” osztályba, míg a kőzetgyapot szigetelésű termékek „A2” osztályba tartoznak. Tűzállósági határértékek alapján a PUR-habos tetőpanelok vastagságtól, fesztávtól és tűzzel egyidejű hasznos tehertől függően 15 ill. 45 (!) perces teljesítménnyel rendelkeznek (REI15 ill. REI45), míg a kőzetgyapotos tetőpanelekkel 30/60/90 perces határértéket (REI30/60/90) sikerült elérni.
A falpanelok esetén a tűzállósági határértékek függnek a panelvastagságtól, a maximális alátámasztási távolságtól, valamint hogy külső vagy belső térelhatároló szerkezetről van-e szó. Ezek alapján a PUR-töltetű falpanelok 15/30/60/90 perces, míg kőzetgyapot töltetű falburkolati termékek 15/30/120 perces tűzállósági határértékkel rendelkeznek (E ill. EI minősítésűek).

Színek:

Standard színek: fehér RAL 9002, RAL 9010 és ezüst RAL 9006
lindab szendvicspanel